Skip to main content

Veiligheid boven alles: bescherm je pand met brandwerend coaten

Een brandwerende coating is een speciaal soort coating die wordt aangebracht op materialen om ze te beschermen tegen brand. Het is een belangrijke maatregel om de brandveiligheid van gebouwen te verhogen.

Daarnaast is het een wettelijke verplichting om een brandwerende coating aan te brengen in hallen, kantoren, openbare gelegenheden en parkeergarages.

Brandwerende/vertragende coating voor staal, hout en beton

Brandwerende/brandvertragende coating kan worden gebruikt op verschillende materialen waaronder hout, staal en beton. Door de coating ontstaat er een vertraging van de verbranding en wordt de verspreiding van vuur en rook en/of het instortingsgevaar vertraagd.

Dat geeft extra tijd om mensen in veiligheid te brengen in het geval van een onverwachte brand. Het is daarom een effectieve manier om de veiligheid van mensen en eigendommen te waarborgen. Wij brengen brandwerende coatings aan op staal en hout en beton.

Toepasbaar op verschillende materialen

Coating zorgt voor vertraging van de verbranding

De veilige optie als het gaat om brandvertraging

Waarom kies je voor brandwerend coaten?

  • Verbeterde brandveiligheid
  • Om snelle verspreiding van vuur te voorkomen
  • Vermindering van rookontwikkeling
  • Brandveilig maken van materialen
  • Regulering van temperatuur

Diensten

Een overzicht van onze diensten en werkzaamheden.

Brandwerende coating laten aanbrengen? Wij adviseren je graag!

Het aanbrengen van een brandwerende coating is een specialistische taak die niet door iedereen kan worden uitgevoerd. Het vereist een hoge mate van kennis en ervaring om het juiste type coating te selecteren en deze correct aan te brengen op het oppervlak. Het is van cruciaal belang om te zorgen dat de coating gelijkmatig wordt aangebracht en de juiste dikte heeft om de beste bescherming te bieden tegen brand.

Timmers Spuitwerken heeft de juiste kennis, ervaring en materialen in huis om deze taak professioneel en efficiënt uit te voeren. Onze vakmensen hebben de benodigde ervaring om de beste coating te selecteren voor uw project en deze op de juiste manier aan te brengen. Meer weten? Neem nu contact op.