Skip to main content

Bescherm houten constructies met

een brandwerende houtcoating

Hout is brandgevaarlijk materiaal. Niet elke houtsoort is even gevoelig voor vlammen, maar het preventief aanbrengen van een brandwerende coating is een verstandige keuze. Het biedt namelijk veel voordelen in geval van een onverwachte brand.

Hoewel hout nooit volledig brandwerend gemaakt kan worden, zorgt een coating wel voor extra veiligheid. Brandvertragende coatings voor hout zijn namelijk speciaal ontwikkeld om de brand- en rook voortplanting over een oppervlak te vertragen. En laten wij nou net de experts zijn die jouw project kunnen voorzien van een brandveilige laag!

Het belang van een brandwerende houtcoating

Een brandwerende coating voor hout werkt door het vormen van een isolerende laag op het houtoppervlak. In geval van brand wordt deze laag geactiveerd en vormt het een beschermende barrière tussen het vuur en het hout. De coating vertraagt de verbranding en beperkt de verspreiding van de vlammen. Eigenlijk kun je het beter brandvertragend noemen dan brandwerend. Dit geeft meer tijd om werknemers of bewoners van het gebouw te evacueren en beperkt de brandschade.

Wist je dat een brandwerende houtcoating nog meer voordelen heeft? Naast het verhogen van de brandveiligheid beschermt het ook tegen vocht en schimmels. Met een coating wordt er namelijk een beschermende laag aangebracht op het houtoppervlak, wat de levensduur van het hout zal verlengen.

Coating zorgt voor isolerende laag tussen hout en vuur

Brandvertragend en dus een veilige keuze

Beschermt tegen vocht en schimmels

Diensten

Een overzicht van onze diensten en werkzaamheden.

Een brandwerende houtcoating is onmisbaar: wij helpen met een op maat gemaakt projectplan

Het aanbrengen van een brandwerende houtcoating vereist specialistisch werk. Hierbij moet rekening worden gehouden met de houtsoort en het type brandwerende coating.

Wil je verzekerd zijn van kwaliteit en samenwerken met een partner met jarenlange ervaring? Dan adviseren wij je graag met een op maat gemaakt projectplan voor een brandwerende houtcoating!Het aanbrengen van een brandwerende houtcoating vereist specialistisch werk. Hierbij moet rekening worden gehouden met de houtsoort en het type brandwerende coating.

Wil je verzekerd zijn van kwaliteit en samenwerken met een partner met jarenlange ervaring? Dan adviseren wij je graag met een op maat gemaakt projectplan voor een brandwerende houtcoating!