Skip to main content

Een veilige stalen constructie met onze brandwerende staalcoating

Staal is een materiaal dat bij hoge temperaturen kan verzwakken en zijn draagkracht kan verliezen. Een brandwerende staalcoating is dus vrijwel onmisbaar om de veiligheid van uw pand te verhogen. Daarnaast is het voor utiliteitsgebouwen, woongebouwen, hotels en ziekenhuizen zelfs verplicht om een brandwerende staalcoating toe te passen.

Gelukkig zijn wij de specialisten die uw project kunnen voorzien van de juiste brandveilige laag!

Een brandwerende staalcoating is onmisbaar

Een brandwerende staalcoating beschermt staalconstructies in een brandsituatie tegen voortijdige instorting. Staal begint zijn sterkte te verliezen bij een temperatuur vanaf ongeveer 450 ºC. Aangezien de temperaturen bij een brand oplopen tot wel 1200 ºC, kan dit voortijdige instorting van het gebouw als gevolg hebben. De brandwerende coating schuimt op bij +/- 200 ºC.

De opgeschuimde coating werkt dan als een isolerende laag voor het staal en beschermt deze gedurende een bepaalde tijd tegen de warmte zodat vroegtijdig instorten voorkomen wordt.

Coating voorkomt voortijdige instorting

Het verlengt de levensduur van het staal

Kostenbesparend door voorkomen schade en corrosie

Nog meer voordelen door een staalcoating

  • Dat een staalcoating belangrijk is, dat is duidelijk. Maar naast de goede brandwerende werking heeft het nog meer voordelen. Het verlengt de levensduur van het staal, omdat de coating bescherming biedt tegen zowel vuur als corrosie. Het voorkomt dat vocht en andere elementen het staal binnendringen en de duurzaamheid van het materiaal aantasten.
  • Tot slot kan deze coating op de lange termijn kostenbesparend zijn. Het voorkomt immers schade door brand en corrosie, wat op lange termijn veel geld kan besparen aan reparatie- en vervangingskosten.

Diensten

Een overzicht van onze diensten en werkzaamheden.

Jouw partner voor brandwerende staalcoating

Het aanbrengen van een brandwerende coating voor staal is specialistisch werk. Hierbij moet rekening worden gehouden met het type staal en het soort brandwerende coating.

Wil je verzekerd zijn van kwaliteit en samenwerken met een partner met jarenlange ervaring? Dan helpen wij graag verder met een op maat gemaakt projectplan voor een brandwerende coating voor staal!